_

Every moment of our life can be
the beginning of great things.

Joseph Pilates

Apparatuur

Ons Center is compleet ingericht met alle traditionele Pilates toestellen die Joseph heeft uitgevonden. In eerste instantie komt de apparatuur een beetje primitief over, maar het zijn echter ingenieuze apparaten die een sportschool met vele fitness-apparaten met gemak verslaat.

Vergeet niet dat met behulp van deze toestellen honderden oefeningen kunnen worden uitgevoerd zonder veel gedoe, door veel verschillende soorten mensen met verschillende behoeftes. Ze moeten de gebruiker uitdagen en tegelijk ondersteunen, zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren.

Reformer
Voor velen het hart van de studio. Een soort bewegend onderstel met riemen aan de ene en springveren aan de andere kant. Het toestel werd ontworpen om mensen te ondersteunen bij hun werk op de mat, maar werd al snel voor velen een grote favoriet. Het kent een uitgebreide lijst oefeningen en mogelijkheden. Een complete workout kan erop worden gedaan, non stop. Niet alleen indrukwekkend, maar ook nog eens erg mooi om naar te kijken.
Cadillac
Hier gaan we dieper in op de individuele behoeftes van de klant en concentreren we ons op de specifieke aanpak van eventuele probleemgebieden. Het is geen toeval dat juist dit apparaat hulp biedt bij het behandelen van veel medische en lichamelijke klachten. Het is een zeer veelzijdig toestel, en ook hierop kunnen behoorlijk indrukwekkende oefeningen worden uitgevoerd.
Tower
De Tower is een afgeleide van de Cadillac. De Towerlessen zijn perfect als je meer wilt bereiken. Voor veel meer resultaat en extra verdieping kies je voor deze unieke les. De afwisseling en de variatie houden de lessen boeiend en uitdagend. Vrijwel dezelfde Cadillac-oefeningen doe je op de Tower.
Mat
Het meest ‘mishandelde’ van alle Pilates-toestellen. De basis van Pilates. Elk ander toestel dat erna kwam had de bedoeling om de cliënten weer terug naar de mat te krijgen. Hier geen hulp meer van technische snufjes. Enkel het lichaam in beweging. Het werken op de mat werkt ‘bevrijdend’. Met alleen de weerstand van het eigen lichaam wordt de cliënt hier op de meest directe manier soepel en sterk gemaakt. Het werken op de mat is een uitdaging voor iedereen die weet wat zijn mogelijkheden en beperkingen zijn.
Barrels
De ‘Ladder’ of ‘High Barrel’
Het tegelijkertijd rekken en versterken van de spieren is de specialiteit van deze favoriet. De “Barrel” maakt het mogelijk om te werken aan grote bewegingen zonder weerstand of externe druk, terwijl de houding verbeterd wordt. Het verankert het onderlichaam zodat de torso zijn maximale bewegingsvrijheid terug kan vinden. Natuurlijk geldt ook hier, net als bij de andere apparaten in de studio, dat wij de door Joseph gemaakte ‘Barrel’ exact hebben gekopiëerd.
Spine Corrector
Het tussenmaatje. Gebruikt voor het strekken, verlengen en versterken van rug en benen. Ook oefeningen die veel evenwicht en controle vergen worden hierop uitgevoerd. Zeer geschikt voor het openen van de borstkast en het versterken van de bovenrug, net als de ‘Small Barrel’. Ook goed voor het verkrijgen van lange slanke benen.
Magic circle
Wordt toegevoegd om bepaalde oefeningen een beetje moeilijker te maken, of om probleemgebieden aan te pakken. Wordt het meest gebruikt, in een vroeg stadium, om de cliënt te helpen bij het vinden van het ‘centrum’ van het lichaam.Later kan het reeds bekende oefeningen een extra ‘kick’ geven, zodat ze weer als een nieuwe uitdaging voelen.
Gewichten
Jazeker; ook bij Pilates. Er wordt gestreefd naar zo vrij mogelijke bewegingen, dus niet belemmerd door te uitgesproken spieren. De gewichten zijn er om te helpen bij het vinden van een gezonde lichaamshouding, en het versterken en in lijn brengen van het bovenlichaam.
Kleine apparatuur
Zandzakjes, voetcorrector, rubber banden, rekstokken…Allemaal met hun specifieke functie, we hebben ze allemaal. Ze zijn ontworpen om specifieke problemen op te lossen en om de workout verder te verbeteren.
Need Help?