_

Every moment of our life can be
the beginning of great things.

Joseph Pilates

Wat is Pilates

In één woord: beweging. Het is een bewegingsvorm, die in het begin van de 20e eeuw is ontwikkeld door de legendarische Joseph H. Pilates. Deze bewegingsvorm betreft therapeutisch gerelateerde oefeningen gebaseerd op de filosofie van Joseph H. Pilates

Het is een bewegingsmethode voor het gehele lichaam met als doel het creëren van een evenwichtig sterk spiersysteem en een soepel lichaam. Overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer geactiveerd en versterkt. Het resultaat is een betere balans wat zich uit in een krachtig, soepel lichaam met gestroomlijnde spieren, een betere houding en groot lichaamsbewustzijn. Uitgangspunt hierbij zijn de diepe buikspieren, de rugspieren, bilspieren en binnenkant dijen, ook wel Powerhouse of krachtcentrum genoemd. Iedere beweging begint met het activeren van het Powerhouse.

Door met concentratie, precisie en controle vanuit dit centrum van het lichaam te bewegen wordt er gewerkt aan een balans tussen body en mind. Het in flow, oftewel vloeiende beweging uitvoeren van de oefeningen zorgt voor een goede doorstroming van de energie door het lichaam en maakt het een work-out. Bij dit alles speelt de ademhaling een belangrijke rol. Het uitvoeren van de oefeningen in samenwerking met de ademhaling leidt tot een grotere concentratie, intensivering van de oefeningen en vergroot de longcapaciteit.

In ons center houden wij ons trouw aan de oorsprong van de Pilates methode  en geven wij Pilates zoals het bedoeld is.

Pilates is van oorsprong een personal training op daarvoor speciaal ontwikkelde apparaten die het lichaam op een veilige en effectieve manier uitdagen.  In ons center geven wij Privé training en werken wij bewust met kleine groepen.

Pilates heeft de kracht om je te blijven uitdagen, iedere les opnieuw. Men leert constant, waardoor de methode leuk en afwisselend blijft.

Inschrijven

Need Help?