_

Every moment of our life can be
the beginning of great things.

Joseph Pilates

Small Group Tower

Vanwege de enorme belangstelling en om de kwaliteit van onze lessen te waarborgen, hebben we tijdelijk een ledenstop ingesteld voor onze lessen.

De originele Pilates methode bestaat voor 90% uit training met de Pilates toestellen en 10% daarvan is de training op de Mat. In ons center bieden wij de originele methode aan met toestellen alsmede de training op de mat.

Deze les bestaat uit oefeningen aan de Tower. Bij de Small Group Tower werken we in groepjes van maximaal 8 personen. Hierdoor lijkt deze les meer op een Privétraining echter ben je met meerdere aan het trainen.

Het verschil met de Matles is dat de Tower feedback en vooral ondersteuning geeft in de bewegingen die je uitvoert. Er is veel persoonlijke aandacht doordat er maximaal 8 personen kunnen deelnemen. Het hele lichaam wordt getraind. De Tower centreert je en maakt je fysiek sterker en soepeler. Personen met rugklachten hebben veel baat bij de oefeningen aan de Tower. Het lichaam verandert snel ten goede door deze fantastische manier van trainen. De Tower zorgt voor meer controle over je bewegingen. Door de vele oefeningen die mogelijk zijn met de Tower is de les zeer afwisselend en toepasbaar voor elk niveau. Door de intense excentrische werking van de sterke metalen veren worden bindweefsel en de spiervezels langer, sterker en flexibeler. Daarbij kunnen we bijzonder goed werken aan jouw bewegingspatronen. Inefficiënte bewegingspatronen worden omgezet naar efficiënte. De Tower zorgt ervoor dat je goed kan concentreren op specifieke delen van je lichaam die aandacht nodig hebben en helpt je verdieping te geven in de oefeningen.

De Tower begint altijd met een gedeelte van de mat om op te warmen om vanuit daar over te gaan naar de oefeningen op de Tower. De Tower laat een grotere variatie van oefeningen toe en geeft je de kans om te werken met ‘springs’. Het werken met ‘springs’ geeft een nieuwe uitdaging aan de matoefeningen en introduceert tegelijkertijd een hele reeks unieke oefeningen, zoals o.a. de ‘Push Through’ en ‘Chest Expansion’.

Bij een Tower zit geen vaste volgorde van oefeningen. Hierdoor is de les uitdagend voor ieder individu en is toepasbaar op elk niveau. De training duurt 50 minuten.

Rooster Small Group Tower

Maandag19:00u
Dinsdag09:00u
Woensdag19:00u
Donderdag09:00u
Need Help?